2009 - jelentkezők a dolgozatukról és arról, hogy miért jelentkeztek      


Szűcs Roland

Miért is pályáztam? Felmérni, hogy leendő diploma munkámon még mit kell csiszolni. A két évvel ezelőtti második helyem után szeretném, ha most az én pályamunkám lenne a legjobb a szekcióban s remélhetőleg kijutni az országos szintre.

Kiss Attila
Nagy megmérettetés számomra egy Tudományos Diákköri Konferencián részt venni. Azért választottam ezt a témát, mert a jelenlegi gazdasági helyzetben aktuális és érdekes. Nem mellékesen azért, mert egy eredményes szereplés a mesterképzésben való felvételi esetén többlet pontot jelent.

Szandtner Botond
Miért pályáztam: Pályázatom célja, kipróbálni magam egy nagyobb megmérettetésen és alkotni egy tartalmas munkát amely számomra (és remélhetőleg mások számára is) érdekes témát dolgoz fel.

Krivács Ádám
Jelentkezésem az utolsó pillanatig váratott magára, mert nem tudtam induljak-e vagy sem. De végül azért döntöttem az indulás mellett, mert úgy gondoltam, hogy a TDK-n való szerepléssel egy jó elismerést szerezhetek magamnak, hogy mire vagyok képes, és ha valamilyen helyezést is elérnék a szereplésemmel, akkor azt a későbbi életrajzomban is fel tudnám majd használni, akár a továbbtanulás szempontjából vizsgálom, akár a munka világában.

Simon Tímea
Amiért pedig jelentkeztem:  ” Már a főiskola első évében felkeltette az érdeklődésem a TDK, és mostanra éreztem úgy, hogy megtaláltam azt a témát, amivel érdemes foglalkozni. Mindenképp nagy lehetőségnek tartom, mert így a szakdolgozat és az államvizsga előtt is tapasztalatokat szerezhetek, emellett pedig úgy gondolom, állásinterjún is plusz előnyt jelenthet. “

Köles Bertalan
A TDK számomra egy nagyon jó lehetőség, ahol alkalmam van megmérettetni magamat. Egy kihívás, ahol sok minden kiderülhet, például, hogy mi az a terület, ami a legjobban érdekel, mire vagyok képes, milyen lehetőségeim vannak a jövőre nézve.

Buda Lorina
“Jelentkezésem oka: Hasznos dolognak tartom a jövőmet tekintve, hiszen azzal, hogy jelentkeztem a TDK-ra elsősorban az MSc felvételemhez szerzek plusz pontokat, időben elkészül a szakdolgozatom. “

Varga Krisztina
Azért jelentkeztem TDK-ra, mert a téma amiről írok érdekel, felvetettem bizonyos kérdéseket magamban, amit mások is fel tesznek, és keresem a történések okait. Mivel életem része a sport, számomra fontos megismerni, megtudni, hogy miért működik Magyarországon így a sportszponzorálás, és a magyar női vízilabda helyzetét érzékelem, tapasztalom saját életemben is. A témával kapcsolatban bízom benne, hgoy a kutatás eredményeképpen tudok javaslatokat tenni a magyar női vízilbada előrelépése érdekében és úgy vélem, hogy ez a dolgozat, ill. TDK szereplés a későbbi életemre is pozitív kihatzással lesz.

Bartha Bálint
A jelenlegi pakisztáni belpolitikai krízis a nemzetközi közösség minden résztvevője számára fontos, mivel nem mindegy, hogy a 70-90 robbanófejet tartalmazó pakisztáni nukleáris arzenál a központi kormány vagy a szélsőséges fegyveres erők kezébe kerül…